br&dh in de media: Aanhoudingen om miljoenenfraude met pgb’s | NOS AD

imgres.png

imgres.jpg

Aanhoudingen om miljoenenfraude met pgb’s

ANP XTRA

De politie heeft drie mensen aangehouden die ervan worden verdacht dat ze voor miljoenen euro’s hebben gefraudeerd met persoonsgebonden budgetten.

Twee van hen stonden aan het hoofd van zorginstelling Fundament, Dragers in Zorg. De derde was een medewerker. Ze claimden geld uit het pgb van hun cliënten terwijl ze daar niet of nauwelijks zorg voor verleenden. Het zou gaan om een bedrag van 2,5 miljoen euro.

In de meeste gevallen ging het om cliënten met een verstandelijke beperking.

Bankrekening

De fraude kwam volgens RTV Utrecht aan het licht toen de drie verdachten een aantal rekeningen openden. De bank tipte de politie daarover. Familieleden van de benadeelde cliënten hadden al geklaagd dat ze geen inzicht kregen in de financiën.

74 slachtoffers hebben een advocaat in de arm genomen. Ook het Zorgkantoor, dat pgb’s regelt, heeft aangifte gedaan.

“Mijn cliënten waren destijds echt emotioneel beschadigd”

Eerder dit jaar werden er door de politie in deze zaak al invallen gedaan en werd er beslag gelegd op een aantal panden. De voormalig directeur van Fundament, die nu is aangehouden, zei toen dat er geen sprake is van fraude. Volgens hem is iedere euro die is gedeclareerd aan zorg voor cliënten besteed.

Zorginstelling Fundament, Dragers in Zorg is in 2014 gestopt met het verlenen van zorg. De cliënten zijn gezamenlijk overgestapt naar een andere zorgaanbieder.

Klik hier voor de link van de NOS

Klik hier voor de link van het AD

2017-08-03T11:36:56+00:001 april 2016|